Tot ce nu stiai despre piatra de opal
Postat de: divine
6.06.22
Noutati
Ne plac pietrele semipretioase in toate formele si culorile in care pot fi regasite in natura si nu numai. Trebuie sa recunoastem ca una dintre preferatele noastre este opalul. O piatra unica, atat in aspect, cat si in modul in care poate fi gasita, opalul este amorf, ceea ce inseamna ca nu are o structura cristalina bine definita, adica poate fi regasit in multe forme si culori. O piatra atat de speciala vine la pachet si cu cateva informatii extrem de interesante, asa ca haide sa descoperi astazi tot ce nu stiai despre piatra de opal. Magazin Bijuterii online de la Divine Bijoux.
O piatra antica
Opalul a fost inca din vremuri stravechi muza pentru artisti, scriitori si alte spirite creatoare. Originea exacta a acestei pietre nu este cunoscuta cu exactitate, dar istoricii sunt destul de siguri ca in Roma antica, opalul era cunoscut ca opalus, ceea ce in traducere inseamna piatra pretioasa.
Culorile opalului
Opalul pretios are doua culori de baza, culoarea de fundal si jocul de culoare. Culoarea de fundal este cauzata de impuritatile din compozitie. Exista numeroase varietati de opal, fiecare cu un colorit unic si caracteristici speciale. Opalul poate fi gasit in varietati de portocaliu, galben, rosu, verde, albastru sau violet. Opalul negru este considerat a fi una dintre cele mai rare pietre pretioase.
Format de ploaie
Stiai ca opalul este format de catre ploaie? Discutia este una lunga, dar multi sunt de parere ca opalul se formeaza atunci cand ploaia intra in crevasele de piatra din munte. Dupa ce apa se evapora, materialul de silica care ramane in urma se usuca si se intareste, transformandu-se astfel in piatra de opal.
Piatra purtatoare de noroc
Se considera ca opalul este o piatra aducatoare de noroc inca din cele mai vechi civilizatii. Fireste, exista si niste exceptii, cum ar fi cativa scriitori din anii 1800, care credeau ca opalul le poarta ghinion. In orice caz, majoritatea popoarelor considerau opalul ca fiind o piatra exceptionala si o foloseau deseori ca talisman.
Mai mult decat poti vedea
Opalul este mult mai complex decat ne putem imagina. Jocurile de culoare pe care le putem observa pe suprafata pietrelor de opal este creat de catre milioane de sfere minuscule de Silica, de diferite dimensiuni. Aceste sfere refracta lumina si produc acest spectru incredibil de culori, care poate fi observat la pietrele de opal. Sferele trebuie sa aiba o anumita dimensiune si o natura uniforma pentru a putea crea suficienta culoare ca sa fie vazuta de catre ochiul uman.
Opalul sintetic
Opalul a inceput sa fie sintetizat inca din anii 1970. Mai mult decat atat, opalul natural a inceput sa fie taiat si aderat la piatra de onix, sau alte pietre semipretioase, pentru a crea iluzia unui opal mai mare, mai inchis la culoare, deci mai scump. Spre deosebire de opalul natural, cel sintetic este mai putin rezistent la actiunea diversilor factori.
Piatra lunii octombrie
Opalul a devenit piatra oficiala a lunii octombrie, in anul 1912, hotarare luata de catre The National Association of Jewelers.
Tu ce parere ai despre piatar de opal? Daca esti in cautare de bijuterii cu opal, te invitam pe site sa le descoperi! Magazin Bijuterii online de la Divine Bijoux.
Comentarii