fbpx

Divine bijoux – Magazin bijuterii online de la Divine Bijoux

BLOG

Scurta istorie a colierului.

Postat de: divine

18.18.23

Noutati

Colierele au o istorie fascinanta, care se intinde pe durate indelungate, de zeci de mii de ani si care a evoluat de-a lungul timpului. Din cele mai vechi timpuri, colierele au fost folosite ca un simbol al statutului social, dar si ca o forma de expresie artistica si de frumusete.

Multa lume este surprinsa atunci cand afla ca oamenii au simtit nevoia sa infasoare o bijuterie in jurul gatului inainte sa creeze primele forme de scriere cunoscute in Orientul Apropiat. Cele mai vechi coliere care au fost descoperite vreodata dateaza din Epoca de Piatra, adica de acum aproximativ 40.000 de ani. Acestea erau realizate in totalitate din materiale naturale, cum ar fi vita de vie sau tendoanele de animale. Apoi, pentru a prezenta teme vizuale mai surprinzatoare, aceste lungimi adaptabile puteau fi impodobite cu scoici sau alte accesorii decorative. Desi potentialul pentru coliere mai complexe a fost influentat in mare masura de dezvoltarea tesutului si a atei, progresele in prelucrarea metalelor si fabricarea tesaturilor au fost cele care au impins cu adevarat mestesugul inainte.

In jurul anului 8.700 i.Hr., a debutat prelucrarea metalelor. Atunci cand a fost combinat cu sfoara si ata, acesta a permis colierelor sa ia forme din ce in ce mai complexe si mai complicate. In Epoca Bronzului, cand metalele proaspat topite au fost folosite pentru a confectiona o varietate de coliere distincte atat pentru barbati cat si pentru femei ilustre, a devenit pentru prima data evident un control mai mare asupra turnarii unor forme particulare. Primele lanturi au fost create datorita acestui calibru de cunostinte. Lantisoarele au inceput sa atinga inaltimea decorativa pe care au pastrat-o pana in prezent atunci cand aceasta expertiza in prelucrarea metalelor a fost combinata cu alte abilitati comerciale, cum ar fi taierea pietrelor pretioase si suflarea sticlei.

Bijutierii antici foloseau o varietate de metale, inclusiv cupru pur, aur, argint, electrum si chiar platina, pentru a crea pandantive, dar tehnologia moderna a facut posibila utilizarea de noi metale pe care metodele mai vechi nu ar fi putut sa le topeasca sau sa le dezvolte. Nu este surprinzator faptul ca lantisoarele contemporane au o gama atat de larga de forme, daca luam in considerare galvanizarea, un procedeu care face posibila obtinerea unui strat metalic mai coerent, si gravura cu laser, care face ca si cele mai minutios detaliate sculpturi sa devina realitate.

In Egiptul Antic, colierele erau realizate din aur, argint si pietre pretioase si semipretioase, fiind purtate de femeile din familii nobiliare si de membrii regali. Aceste coliere aveau adesea semnificatii religioase si erau asociate cu zeii si zeitele Egiptului Antic.

In Grecia Antica, colierele erau purtate de femeile din familii bogate si de cele care aveau o pozitie sociala inalta. Acestea erau realizate din metale pretioase, precum aurul si argintul, si erau decorate cu pietre pretioase si semipretioase, cum ar fi safirele, smaraldele si rubinele.

In timpul Evului Mediu, colierele au fost folosite ca un simbol al statutului social si al puterii, fiind purtate de nobilii si membrii clerului. Acestea erau adesea decorate cu cruci sau alte simboluri religioase si erau realizate din metale pretioase si pietre semipretioase.

In perioada Renasterii, colierele au devenit mai rafinate si sofisticate, fiind realizate din materiale pretioase, precum diamantele si perlele, si erau adesea purtate cu rochii elegante si sofisticate.

In prezent, colierele sunt inca un accesoriu popular, purtat de femei din toate categoriile sociale si culturale. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de stiluri, materiale si dimensiuni, si sunt adesea folosite pentru a evidentia stilul personal si pentru a completa o tinuta.

Termenul de “pandantiv” provine din verbul latin “pendere”, care inseamna “a inmana”, iar aceasta categorie de colier extrem de populara a fost printre primele care au fost purtate frecvent. Desi pandantivele moderne s-au imbunatatit in mod evident foarte mult din punct de vedere estetic, un pandantiv este in esenta o bijuterie suspendata de o “bucla” de tip colier, astfel incat era in limitele capacitatilor omului preistoric.

Daca sunteti in cautarea unui colier sau a unui pandantiv special, care sa va evidentieze stilul personal si sa va completeze tinuta, va invitam sa explorati gama noastra de produse disponibile pe site. Aici veti gasi o multitudine de modele deosebite, realizate din aur si argint, care sa va inspire si sa va incante.

 

Comentarii

Lasă un răspuns