fbpx

Divine bijoux – Magazin bijuterii online de la Divine Bijoux

BLOG

Lucruri interesante pe care nu le stiai despre argint

Postat de: divine

21.21.22

Argint

Bijuteriile din argint sunt preferate la nivel global inca din cele mai vechi timpuri, atat pentru aspectul lor elegant, cat si pentru proprietatile acestui metal pretios. Argintul are o istorie bogata, care isi are radacinile in urma cu peste 6000 de ani, ca fiind unul dintre primele metale care au fost descoperite pe planeta. Vrei sa afli mai multe detalii despre argint si proprietatile sale? Ramai alaturi de Divine Bijoux si imbogateste-ti cultura generala.

Argintul este format dintr-un aliaj

Daca nu stiai, argintul utilizat pentru fabricarea bijuteriilor pe care le porti in momentul de fata este de fapt compus dintr-un aliaj, un mix de argint cu un alt metal, deoarece argintul este prea moale in stare pura pentru a fi modelat si fixat. Cel mai adesea bijuteriile din argint contin 92,5% argint pur si 7,5% baza de metal. Bijutierii aleg in general cupru sau nichel pentru a realiza acest aliaj. Cuprul ofera duritate si luciu, pe cand nichelul poate lasa pe piele acele urme verzui, in contact cu uleiurile corporale.

Argintul a inspirat numele unei tari

Un aspect foarte interesant, pe care probabil ca nu il cunosteai, este acela ca denumirea in latina a cuvantului argint este „argentum”. Argentina si-a obtinut numele prin derivarea acestuia, datorita cantitatii mari de minerale pretioase care au fost gasite pe teritoriul sau. Argentina este cunoscuta si ca „Tara argintului”.

Egiptenii erau fani ai argintului

Locuitorii Egiptului antic credeau ca argintul este mult mai valoros si mai important decat aurul, deoarece argintul se gasea mai rar si era transformat in bijuterii mult mai fine decat cele masive, din aur.

Argintul si marcarea sa

Pentru a fi sigur ca bijuteria pe care urmeaza sa o achizitionezi este confectionata sau nu din argint, este important sa cauti numarul 925 stantat in general pe interiorul obiectului sau pe spatele acestuia. Acest numar indica faptul ca pentru fiecare a 1000-a parte din materialul din care a fost confectionata bijuteria, 925 de parti sunt facute din argint si nu mai mult de 75 de parti sunt facute dintr-un metal diferit.

Argintul poate fi reciclat

Daca nu stiai, argintul, precum multe alte metale, poate fi reciclat. Prin acest procedeu nu se pierde din puritatea metalului, deci o pereche de cercei vechi poate fi transformata fara probleme intr-un inel nou din argint. Daca ai bijuterii pe care nu le mai porti, le poti duce la un bijutier local, pentru a fi transformate sau la o afacere care se ocupa cu achizitionarea si prelucrarea argintului vechi.

Argintul ajuta sanatatea

Daca nu stiai, in timpul Primului Razboi Mondial, se utilizau compusi din argint pentru a opri raspandirea infectiilor, deoarece are proprietati antibacteriene. In prezent inca se utilizeaza argintul coloidal pentru a preveni infectiile si a neutraliza bacteriile.

Speram ca ti s-au parut interesante detaliile pe care le-am adunat si prezentat pentru tine. Daca vrei sa afli si mai multe informatii noi, te invitam sa ramai conectat la blogul nostru, care este mereu actualizat cu articole. Te asteptam pe site cu modele noi de bijuterii, din aur sau din argint. Magazin bijuterii online de la Divine Bijoux!

Comentarii

Lasă un răspuns