Cele patru tipuri de bijuterii din aur despre care trebuie sa stii
Postat de: divine
13.13.22
Aur
Iubim aurul atat pentru aspectul sau elegant si fascinant, cat si pentru proprietatile de care da dovada. De sute si chiar mii de ani, aurul a fost utilizat pentru confectionarea bijuteriilor de orice tip, atat pentru barbati, cat si pentru femei. De-a lungul vremii, din dorinta oamenilor de a detine astfel de podoabe, s-au gasit diverse metode, mai mult sau mai putin costisitoare, de a le obtine. Astazi iti vom prezenta cele patru tipuri de bijuterii din aur despre care trebuie sa stii.
Bijuteriile placate cu aur
Probabil cea mai ieftina varianta, bijuteriile placate cu aur sunt confectionate dintr-o baza de metal ieftin, precum cupru, nichel sau aluminiu. Acestea sunt acoperite apoi cu un strat fin din aur, prin intermediul procedeului de electroplacare sau printr-o depunere chimica. Bijuteriile placate cu aur sunt alese cel mai adesea pentru costurile reduse, dar si pentru frumusetea lor, deoarece, la prima vedere, nu iti vei putea da seama ca piesa respectiva nu este creata doar din aur. Problema cu aceste bijuterii este ca isi vor schimba aspectul odata cu purtarea sau cu trecerea timpului, deoarece in cele mai multe cazuri vorbim despre un strat din aur cu o grosime de 1 micron sau mai putin.
Bijuteriile Vermeil
Bijuteriile din aur Vermeil sunt de fapt tot bijuterii placate cu aur, doar ca in acest caz este vorba despre piese confectionate din argint, ca baza. Acestea sunt mai apoi placate cu un strat generos de aur. Conform legilor sin Statele Unite ale Americii, acest strat trebuie sa fie de minimum 2,5 microni grosime, iar puritatea sa fie de 10 karate. Bijuteriile Vermeil nu se oxideaza, in schimb argintul da, astfel ca stratul de aur poate capata o nuanta murdara. Daca detii astfel de bijuterii, le poti sterge cu o carpa moala din cand in cand.
Bijuteriile Gold Filled
Care este diferenta dintre bijuteriile placate cu aur si cele gold filled? Ei bine, spre deosebire de cele placate, bijuteriile gold filled se realizeaza prin imbracarea unei baze din metal cu un strat gros de aur, proces urmat de expunerea la presiune inalta, pentru ca cele doua metale sa nu mai poata fi separate. Pentru a fi considerata gold filled, o bijuterie trebuie sa contina aur in proportie de 1/20 sau 5% din greutatea sa. Durata de viata a unei astfel de bijuterii este de la 10 pana la 30 de ani.
Bijuteriile din aur solid
Iata ca am ajuns si la ceea ce cunoastem cu totii si anume bijuteriile din aur solid. Fireste, acestea sunt optiunea ideala dintre toate cele mentionate, dar si costurile sunt mult mai ridicate in acest caz. Bijuteriile din aur solid isi vor pastra proprietatile si valoarea chiar si cu trecerea timpului, deci reprezinta o investitie buna, pe termen lung.
Tu ce tipuri de bijuterii din aur detii, dintre cele mai sus mentionate? Daca vrei sa iti imbogatesti colectia te asteptam in magazinul nostru online, cu cele mai frumoase, elegante si rafinate bijuterii!
Comentarii