fbpx

Divine bijoux – Magazin bijuterii online de la Divine Bijoux

BLOG

Aurul galben versus Aurul roz

Postat de: divine

16.16.21

Aur

Deși culoarea naturală a aurului este galbenă, bijutierii au creat procese care permit manipularea și schimbarea culorii aurului. Ca urmare, astăzi aurul poate fi găsit în peste 10 culori diferite.

 

Când vine vorba de bijuterii, în special de verighete de logodnă și de nuntă, aurul roz este una dintre cele mai frecvente alegeri. Dar este aurul roz la aceeași valoare ca aurul galben și care sunt argumentele pro și contra fiecăruia? Să explorăm acest lucru.

 

Numai aurul pur este destul de moale, ceea ce înseamnă că nu este suficient de tare pentru a fi folosit în bijuterii, motiv pentru care aurul trebuie manipulat într-o formă mai dură pentru a-și menține forma fără a se deforma.

Atât aurul galben, cât și aurul roz sunt disponibile în diverse aliaje, puterea și culoarea fiind afectate de cantitățile variate de aur utilizate în aliaj.

 

Aurul galben este de obicei aliat cu cupru, zinc sau argint. Acest lucru întărește aurul, sporind durabilitatea acestuia. Aurul roz este creat prin combinarea aurului pur cu cupru și, uneori, argint. Cuprul este ceea ce dă nuanța roz metalului, iar proporția cuprului utilizat are un impact asupra culorii metalului.

 

Aurul galben este considerat a fi mai hipoalergenic. Aliajele metalice ale aurului roz trebuie să conțină cupru pentru a obține acea nuanță roșie pe care o cunoaștem și o iubim. Din păcate, cuprul este un alergen pentru pielea sensibilă. Dacă aveți o sensibilitate la cupru, vă recomandăm să evitați să cumpărați bijuterii din aur roz.

 

Vorbind despre durabilitate, aurul roz este mult mai durabil decât aurul galben (sau chiar aurul alb) datorită conținutului de cupru.

 

Aurul galben este predispus la zgârieturi și, de asemenea, isi poate pierde forma, spre deosebire de aurul roz. Poate necesita mai multă întreținere și lustruire pentru a-și menține luciul.

Aurul roz necesită îngrijire minimă și, deși va primi zgârieturi în timp, acestea pot fi lustruite pentru a readuce metalul la luciul său original.

 

În ceea ce privește prețul și valoarea: conținutul de aur din soiurile de aur este principalul factor care determină valoarea acestuia. Caratele de aur atât în ​​galben, cât și în aur roz sunt tratate în mod egal atunci când vine vorba de lichiditate și au o valoare egală.

 

După cum am văzut, ambele metale sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește valoarea și popularitatea, deși aurul roz are un avantaj peste aurul galben în ceea ce privește durabilitatea. Principala diferență dintre cele două este culoarea. Atunci când decideți dacă alegeți aurul roz sau galben, lăsați culoarea să fie factorul dvs. determinant.

Comentarii

Lasă un răspuns