Afla o scurta istorie a inelului de logodna
Postat de: divine
13.13.22
Noutati
Fie ca esti casatorita deja sau nu, conceptul de inel de logodna probabil ca nu mai prezinta un mister pentru tine. Stii deja ca inelul de logodna il primeste o femeie atunci cand este ceruta in casatorie de catre partenerul sau. Totusi, stii de cand se practica acest obicei in lume si de unde a inceput acesta? Daca esti curioasa, afla, mai jos, o scurta istorie a inelului de logodna, alaturi de Divine Bijoux.
Istoric
Un aspect rar cunoscut de catre oameni este acela ca obiceiul de a purta un inel de logodna isi are originea in Egiptul Antic. Cercul inelului simboliza un spatiu nesfarsit, iar interiorul acestuia o poarta. Romanii obisnuiau sa ofere inele logodnicelor, care contineau o mica cheie, despre care se credea ca protejeaza si ingrijeste inima sotului. O teorie mai plauzibila ar fi aceea ca cheia provenea de la unul dintre cuferele din locuinta.
Cum se poarta inelul?
Inelul se poarta pe cel de-al patrulea deget al mainii stangi, inelar, obicei stabilit de catre locuitorii din Grecia Antica, care credeau ca acesta contine o vena care duce direct la inima. In secolul al doilea inainte de Hristos, fetele romane care erau mirese primeau cate doua inele, unul din aur, pe care il purtau in afara casei si unul din fier, pe care il purtau in casa.
Desi grecii sunt cei care au „inventat” inelele de logodna, pentru ei acestea simbolizau mai mult promisiunea.
Simbol al mariajului
Abia in anul 850 inelul de logodna a primit insemnatatea pe care o detine si in prezent, atunci cand Papa Nicholas I l-a declarat ca fiind simbol al intentiei barbatului de a se casatori, iar aurul a devenit cel mai popular material pentru acesta. Prima data cand un inel de logodna a continut un diamant a fost in anul 1477, atunci cand Arhiducele Maximilian al Austriei a cerut-o in casatorie pe Mary de Burgundia. Conform studiilor, inelul continea diamante montate sub forma literei M.
Simbol al clasei sociale superioare
In Epoca Victoriana inelul de logodna era vazut ca un simbol al clasei sociale superioare. Perioada anului 1866 a culminat cu descoperirea diamantelor in minele din Africa de Sud, ceea ce a reprezentat un prilej excelent pentru dezvoltarea industriei bijuteriilor de logodna.
Secolul 20
In perioada secolului 20, popularitatea inelelor cu diamante a scazut dupa Primul Razboi Mondial si au devenit tot mai putin relevante pentru populatie, odata cu Marea Depresiune. Abia odata cu anul 1940, atunci cand compania De Beers a venit cu sloganul ”a diamond is forever” , inelele de logodna cu diamant au umplut iarasi magazinele de bijuterii.
In prezent
In secolul 21, cultura casatoriei reprezinta tot mai rar o prioritate a cuplurilor, astfel ca nici inelele de logodna nu mai sunt la fel de populare. Totusi, pentru cei care inca mai cred in casatorie, inelele de logodna din aur sunt cele mai populare, pentru persoanele cu venituri medii. Fireste, diamantele raman in continuare placeri ale clasei de sus.
Daca esti in cautarea inelului de logodna perfect, ai ajuns fix unde trebuia. Fa o vizita pe site si alege intelept!
Comentarii