fbpx

Divine bijoux – Magazin bijuterii online de la Divine Bijoux

BLOG

6 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre perle

Postat de: divine

6.06.22

Sfaturi

Perlele sunt apreciate si purtate inca din cele mai vechi timpuri, pentru eleganta si finetea pe care o emana. Perlele naturale nu doar ca sunt superbe, dar au si o valoare mare, fiind rare si greu de procurat in mod natural. Detii si tu bijuterii cu perle si vrei sa afli mai multe despre acestea? Atunci ramai alaturi de Divine Bijoux si afla 6 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre perle. Magazin Bijuterii online Divine Bijoux.

Pietre unice

Stiai ca perlele sunt singurele pietre pretioase provenite de la un animal in viata? Acestea sunt singurele „pietre” valoroase care nu sunt create sub crusta Pamantului. De aceea este putin gresit sa le numim pietre, asa ca cea mai corecta forma de adresare este aceea de perla.

Perlele nu sunt mereu albe

Desi iti este familiara nuanta curata si luminoasa de alb a perlelor, afla ca acestea nu sunt intotdeauna albe. Culorile perlelor pot varia de la roz la maro si chiar negru. Tipul de culoare depinde de tipul molustei care creeaza perla respectiva si apa in care molusca traieste.

Perlele au pierdut in fata diamantelor

Atunci cand diamantele au fost descoperite, in jurul anului 1700, perlele si-au pierdut din popularitate. Pe atunci diamantele erau mai ieftine, ceea ce le-a facut ideale. Perlele au incercat sa isi pastreze popularitatea, ceea ce a dus la aparitia multor imitatii, care le-a cam stirbit reputatia. Cu timpul, notorietatea lor si-a recapatat locul.

Cea mai faimoasa perla din lume

Daca nu stiai, cea mai faimoasa perla din lume se numeste La Peregrina, ceea ce inseamna „cea incomparabila”. Aceasta a fost gasita in zona Americii si este o perla de dimensiuni impresionante, in forma de para, cam cat un ou de porumbel. Perla a fost detinuta de catre multi oameni faimosi de-a lungul timpului, precum Mary Tudor a Angliei, Phillip al II-lea al Spaniei sau Napoleon al III-lea. Se spune ca ultimul posesor al acestei perle a fost Elizabeth Taylor.

Perlele rotunde sunt rare

Cele mai rare perle sunt cele rotunde, deoarece este foarte greu sa gasesti o perla cu o astfel de forma perfecta. De aceea ele sunt si cele mai pretioase tipuri. Perlele au de obicei opt forme de baza: semi-rotunda, rotunda, picatura, nasture, para, baroque, ovala sau circulara.

Majoritatea perlelor sunt cultivate in ferme

 

In prezent, in proportie de 95% din perlele din lume sunt cultivate. Asta inseamna ca exista crescatorii de moluste, carora le este implantat in mod artificial un agent iritant, care sa porneasca procesul de creare a unei perle. S-a descoperit ca se poate indeparta perla fara a ucide molusca, astfel ca este posibil ca o molusca sa produca mai multe perle. Este incredibil de rar sa gasesti perle care au fost formate in mod natural de catre moluste, in ocean, in prezent. Perlele naturale au fost compromise de catre tsunami, poluarea apei si alti factori. Magazin Bijuterii online  Divine Bijoux.

 

Tu ai purtat pana acum accesorii cu perle? Daca nu, vino sa descop

Comentarii

Lasă un răspuns